Thursday, May 19, 2011
belum bersiang lagi niey....satu ikat RM1.00 ...
Bahan-bahan ( untuk 2 orang )
1 ikat pucuk paku (
1 batang lobak merah (dihiris)
1 biji bawang merah (dihiris)
1 cawan santan cair
1/2 cawan pati santan
1 batang serai (dititik)
Sekeping asam jawa
1/4 sudu kecil serbuk kunyit
1/2 sudu kecil serbuk cili / cili boh
Garam secukup rasa
Cara-cara
1.Siang pucuk paku.
2.Masukkan semua bahan kecuali pati santan ke dalam periuk.
3.Masak hingga pucuk paku layu.
4.Tuang pati santan dan kacau hingga mendidih
resepi diambil dari My resepi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
sekeping asam jawa? ke asam keping?
ReplyDeleteni favorite org nogori ni.. i suka lauk ni.. tp x syiok la if xde cili api.. yg u masak ni mesti nk bagi ashraf makan skali kan?
terlioq la plak..
wa org utara da pandai masak lomak.. kalah la org negori mcm ni.. hehehe...
ReplyDeletekena plak ngan sambal belacan...aduh...
ReplyDelete