Berweekend projek katanya..hahhaha...ini one of my faberet desert...
kalau bengkang jagung maklagi best!
Dah termain2 kat otak ni..bengkang ubi kayu...
sedapkan korang...aku ni taste nya org kampung selalu....
aiyooo..tapi tula masalahnya sapa yang nak makan...hehheheeh..
.hmmm nak masak nak masak..
.bila angin dia nak mencuba tu dtg kemain...kalau angin maleh dia dtg...
nak masak mkn tghari pun malas...
RESEPI PUDING JAGUNG KASTARD
1 1/2 cawan tepung kastard
3 cawan air
1 1/2 cawan gula
1 tin susu cair
1 tin jagung (creamy)
CARA-CARA
1. Bancuh tepung kastard dan air.. kacau hingga larut..
2.
Kemudian masak secara api perlahan.. tuangkan susu cair, gula dan 1 tin jagung..
3.Kacau rata hingga menjadi likat dan pekat.
4.Tutup kan api dan tuangkan ke dalam
bekas..
5.Biarkan sedikit sejuk kemudian letakkan dalam peti ais.. Dah sejuk baru potong
boleh
dinikmati sejuk-sejuk.. mencair dalam mulut...perghhh!!!